Potpisivanje i svečano uručenje ugovora u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

Nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekta u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava UP.04.2.1.11 Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice (Prva skupina za financiranje), Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kao posredničko tijelo razine 1 u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva kao posredničkim tijelom razine 2 donio je Odluku o financiranju projekta pod nazivom „Zajedno smo jači u zaštiti od požara i potresa“, Klasa: 910-04/20-03/45, Urbroj: 50419-21-50 od 8. studenog 2021. godine, slijedom koje je Udruge predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba 11. studenog 2021. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava UP.04.2.1.11.0043.

Nakon potpisivanja ugovora, u Zagrebu je istoga dana svečano uručeno 15 ugovora o dodjel bespovratnih sredstva odobrenih temeljem 2. Odluke o financiranju na Pozivu „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Opći cilj Poziva je osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske. Potpisnike ugovora na svečanom uručenju ugovora pozdravili su predstavnici tijela u Sustavu upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2014.-2020.
Uz Helenu Beus, ravnateljicu Ureda za udruge, korisnike je pozdravio i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te Dragan Jelić, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *