UDRUGA PREDSTAVNIKA SUVLASNIKA STAMBENIH ZGRADA GRADA ZAGREBA

UDRUGA PREDSTAVNIKA SUVLASNIKA STAMBENIH ZGRADA GRADA ZAGREBA

UDRUGA PREDSTAVNIKA SUVLASNIKA STAMBENIH ZGRADA GRADA ZAGREBA

Udruga predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba organizirala je završnu konferenciju projekta "Zajedno smo jači u zaštiti od požara i potresa" 4.studenog 2022.godine. Na konferenciji uz brojne goste glavnu riječ je vodio predsjednik udruge gospodin Zdravko Vladanović te voditelj projekta Karlo Chedid. Na konferenciji se govorilo o provedbi projekta o ispunjenim ciljevima i o zapaženim iskustvima kroz proteklu godinu. Udruga predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba održala je 50 edukacija u sklopu projektnog zadatka i održala 271 savjetovanje u info centru. Krizne situacije kao što su požar i potres su nažalost svakodnevnica te su ove vrlo aktualne teme zainteresirale širu javnost. O ovim i brojnim drugim temama vezanim za krizne situacije govorili su Damir Pilček ispred Ravnateljstva Civilne zaštite, u ime Grada Zagreba ujedno i partnera na projektu govorio je gospodin Mario Hrgović. Cilj projekta bio je podizanje svijesti građana o požaru i potresu i educirati ih o važnosti prevencije u sprječavanju kriznih situacija. Udruga je proizvela edukativnu igru Memory-puzzle s tematikom požara i potresa te je u sklopu projekta podijelila svojim sudionicima koji su i više nego pozitivno reagirali na ovu inovativnu ideju.

ZAJEDNO SMO JAČI U ZAŠTITI OD POŽARA I POTRESA

Dana 6. listopada 2022., u sklopu provedbe europskog projekta Udruge predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba „Zajedno smo jači u zaštiti od požara i potresa“ održana je edukativna projektna radionica u Prostorijama Mjesnog odbora Trnsko.

Kroz radionicu naš edukator s projektnim partnerima Gradom Zagrebom, Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba te Udrugom zagrebačkih Poljičana „Sveti Jure“ informirao je predstavnike suvlasnika, suvlasnike i stanare u višestambenim zgrada s područja Mjesnog odbora Trnsko o protupožarnoj i protupotresnoj prevenciji u višestambenim zgradama. Uz edukatora u održavanju predavanja pomogli su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba koji su uvelike zainteresirali pokaznim predavanjem prisutne sudionike.

POZIVNICA

predstavnicima suvlasnika, suvlasnicima i stanarima
višestambenih zgrada
Udruga predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba poziva predstavnike suvlasnika,
suvlasnike i stanare u višestambenim zgradama s područja Mjesnog odbora Trnsko u Gradskoj četvrti
Novi Zagreb – zapad na edukativnu radionicu

ZAJEDNO SMO JAČI
U ZAŠTITI OD POŽARA I POTRESA

MJESTO ODRŽAVANJA: Prostorije Mjesnog odbora Trnsko, Trnsko 34a
VRIJEME ODRŽAVANJA: Četvrtak, 06. 10. 2022.
POČETAK ODRŽAVANJA: 18:00 sati
Ova edukativna radionica održava se u sklopu projekta pod nazivom Zajedno smo jači u zaštiti od požara
i potresa UP.04.2.1.11.0043 sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i
državnog proračuna Republike Hrvatske, a radionicu provodi Udruga predstavnika suvlasnika
stambenih zgrada grada Zagreba s projektnim partnerima Gradom Zagrebom, Javnom vatrogasnom
postrojbom Grada Zagreba te Udrugom zagrebačkih Poljičana „Sveti Jure“.
Pored predstavnika suvlasnika, suvlasnika, i stanara iz višestambenim zgradama s područja Mjesnog
odbora Travno, u provedbi ove radionice sudjelovat će službeni predstavnik Grada Zagreba zadužen
za ovaj projekt, predstavnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, predstavnici Gradskog ureda
za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost Grada Zagreba te članovi Vijeća Gradske četvrti Novi
Zagreb – zapad te članovi Vijeća mjesnog odbora Trnsko.
Radionica ima cilj informirati i educirati predstavnike suvlasnika, suvlasnike i stanare u višestambenim
zgradama s područja Mjesnog odbora Trnsko o protupožarnoj i protupotresnoj prevenciji u
višestambenim zgradama kako bi se dodatno osnažila protupožarna i protupotresna svijest građana.
Radujemo se vašem dolasku.
Udruga predstavnika suvlasnika
stambenih zgrada grada Zagreba

Kliknuti ovdje za pozivnicaAKTIVNA PROVEDBA EDUKACIJA O POŽARIMA I POTRESIMA

Udruga predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba aktivno provodi Edukacije o požarima i potresima u okviru aktivnosti Jačanje kapaciteta OCD-a i pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama. U skolopu aktivnosti mapiraju se potrebe lokalne zajednice za upravljanje u kriznim situacijama te se doprinosi većoj sigurnosti i dobrom upravljanju što je jedna od Prioritetnih osi Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Početna konferencija "ZAJEDNO SMO JAČI U ZAŠTITI OD POŽARA I POTRESA" koja je održana 20.01.2022

Početnu konferenciju je organizirala Udruga predstavnika suvlasnika stambenih zgrada Grada Zagreba na temu " ZAJEDNO SMO JAČI U ZAŠTITI OD POŽARA I POTRESA" sa svojim partnerima kao što su Grad Zagreb kojeg je predstavljao Mario Hrgović, govorio je i gospodin Jembrih ispred Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te partnerska udruga Udruga zagrebačkih Poljičana "Sveti Jure" sa svojim predsjednikom Markom Ramljakom.
Nostelji projekta i partneri su javnosti predstavili svoje ciljeve i buduće projektne zadatke na kojima Udruga svakodnevno radi, odaziv medija i zainteresiranost za ovu živuću temu je bio velik.

Podizanje svijesti građana, predstavnika suvlasnika i suvlasnika u stambenim zgradama, kao i organizacija civilnog društva o važnosti prevencije i poštivanja propisanih mjera u stambenim zgradama koje se tiču zaštite od požara i potresa bile su glavne teme ovoga okupljanja, prevencija katastrofalnih ishoda sa smrtnim posljedicama u slučajevima požara i potresa su teme koje su se sa stručnim sugovornicima opsežno obradile.

https://fb.watch/bNTVy1JZHj/
https://fb.watch/bNUhG4YIUb/

Potpisivanje i svečano uručenje ugovora u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

Nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekta u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava UP.04.2.1.11 Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice (Prva skupina za financiranje), Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kao posredničko tijelo razine 1 u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva kao posredničkim tijelom razine 2 donio je Odluku o financiranju projekta pod nazivom „Zajedno smo jači u zaštiti od požara i potresa“, Klasa: 910-04/20-03/45, Urbroj: 50419-21-50 od 8. studenog 2021. godine, slijedom koje je Udruge
predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba 11. studenog 2021. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava UP.04.2.1.11.0043.

Nakon potpisivanja ugovora, u Zagrebu je istoga dana svečano uručeno 15 ugovora o dodjel bespovratnih sredstva odobrenih temeljem 2. Odluke o financiranju na Pozivu „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Opći cilj Poziva je osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske. Potpisnike ugovora na svečanom uručenju ugovora pozdravili su predstavnici tijela u Sustavu
upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj u razdoblju
2014.-2020.
Uz Helenu Beus, ravnateljicu Ureda za udruge, korisnike je pozdravio i Luka Bogdan, zamjenik
upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te Dragan Jelić, državni tajnik
Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.